torsdag 5 december 2013

Rättvik åkte till fel vik

Om Rättvik tänkte ta två poäng så var dom på fel plats igår.
Men det var dalmasarna som startade bäst. Dom klev upp med tre man riktigt högt för att störa våra uppspel och redan efter 5 minuter tar dom ledning på en retur.
Vi kämpar oss in i matchen och Lasse Nykvist spelar fram Mackan Karlsson som får in bollen i mål.
Rättvik är det fortsatt bättre laget och gör 2-1 efter ca 20 min.
Det var ungefär så lång tid det tog för Gurra att komma upp i fart, efter den ganska tempofattiga matchen mot Boltic senast. Samtidigt som Rättvik inte orkar stressa oss lika hårt tar vi tag i spelet och får utdelning i form av två snabba mål strax efter 30 min. Mackan kommer fri, blir kapad av målvakten och Frälsan gör mål på straff innan Stoffe trycker in 3-2 på pass av Wareborn.

Rättvik gav sig inte och kunde kvittera 6 min in i andra halvlek innan Oscar Wareborn gav underlag för att höja biljettpriset framöver. Nore kammade hem årets lättaste assist när han gav #21 bollen på egen planhalva, som åkte centralt och fintade bort halva Rättvik, kom helt fri och satte 4-3.
Rättvik trycker nu på för en kvittering och lyckas efter 67 min, men vi replikerar direkt när Nore serverar Linkan ett friläge. Mindre än en minut efter kvitteringen.

Rättvik satsar mer och mer framåt vilket till slut ger utdelning. För oss.
Frälsan sätter 6-4 strax innan klockan når 90 och segern är klar.

Riktig kämpainsats av hela laget i ett betydligt högre tempo än sist.
Vi pratar mycket om att de andra lagen ska frukta att åka till Ekvallen och man myser lite extra när man läser: "Varje gång vi har mött Gurraberg borta har vi haft väldiga problem med dom.( inte bara vi förresten)."

Rättvik är ett bra och tungt lag som kommer ta sina poäng i vinter. Det känns som att nästan hela Allsvenskan Norra kan bli ett enda stort getingbo.

Gurra laddar om för match igen redan på fredag. Då väntar en tuff bortamatch mot KVBS.