Konstig känsla efter seriepremiären borta mot UNIK.
Man kan inte vara nöjd med en poäng när man dominerar antal målchanser i en match så kraftigt.
Man kan inte vara missnöjd med en poäng när man kvitterar i 94:e minuten.

Det märktes att Gurra och UNIK känner varandra ganska väl efter att ha mötts två gånger på försäsongen.
I första halvlek var det tydligt att båda lagen prioriterade defensiven och det var ganska chansfattigt.
UNIK hade en hel del boll men Gurra kändes lite farligare i offensiven.
Efter 45 minuter står det 0-0.

I andra halvlek dominerar vi spelet kraftigt och skapar en hel del, men samtidigt är vi inte tillräckligt beslutsamma och fokuserade i avgörande lägen.
Istället kan UNIK ta ledningen efter 65 minuter genom en lyra och bara en minut senare står det 2-0 efter ytterligare en lyra och lite svagt försvarsspel i Gurra.
Det känns extremt orättvist.

Vi tar en timeout för att samla krafterna och tillslut får vi utdelning när #21 sätter en hörna efter 86 minuter.
Det skapas mängder med bra chanser med ribbträff från Nore, hörna som studsar på mållinjen och flera bra räddningar från UNIK´s målvakt. När vi satsar allt framåt kommer UNIK också till två farliga lägen varav ett tar i stolpen. När klockan tickar upp till 90 minuter blir det lite bråkigt efter en situation och spelet avbryts ett par minuter med en dubbelutvisning som följd. När spelet tas upp igen får Nore tag i bollen och åker rakt igenom UNIK och slår in 2-2.

Det borde blivit två poäng men kunde blivit noll.
Efter matchen var det två lag som båda säkert var lite missnöjda, men kunde acceptera ett kryss.

Vi vinner hörnstatistiken med 15-4, vilket säger lite om matchbilden.

Med tanke på att UNIK har tränat på stor plan i drygt två månader när vi fortfarande inte har is på Ekvallen så känns ganska bra för framtiden.
På förhand är UNIK och Rättvik "kandidater" till att vara inblandade i kampen om de nedre strecken (tillsammans med bla Gurra) och det krävs nog bra utdelning för dem i början innan lag utan hall kommer i kapp med träning.
Precis som Örebro behöver bra utdelning initialt för att hänga på i toppen.

Nu hoppas vi på en kall vecka så kanske vi kan få till en träning innan matchen på Lördag mot seriens storfavorit Tillberga.
Tillberga som har tränat på stor is i 3,5 månader...